UiTM Perlis....

Bila dah dapat masuk uitm ni,rasa macam tak layak je masuk sebab ramai orang-orang yang pandai..dengan pelajaran yang laju bagi aku,aku rasa macam terkena kejutan..hahaha..yelah..dulu,,sekolah main-main je waktu belajar..di universiti,tempoh pembelajaran nya dalam 4-5 bulan je..dengan dirangkumi 7-8 subjek memang susah sikit nak 'handle' ..kena ada time table sendiri ouhh..kurangkan bermain dan banyak tumpukan perhatian di dalam bilik kuliah..



perkara yang paling aku takut kalau ditendang keluar dari universiti..perhh..seram gila..hahaha..untuk murid-murid tingkatan 5 yang ada cita-cita masuk IPTA atau IPTS,disarankan persiapkan diri dulu..maksud aku di sini,banyak membaca buku-buku bi..Kebanyakan subjek memang kesemuanya menggunakan bahasa inggeris..Jangan risau adik2 sekalian,duduk IPTA atau IPTS memang BEST ..tapi kene pandai jaga diri dan elakkan dari melakukan perkara yang tidak berfaedah...WAKTU BELAJAR,BELAJAR ..WAKTU BERMAIN,MAIN...

Ingat pesan mak dan ayah di rumah..jangan hampakan diri mereka...SPM?letak tepi..benda itu dah berlalu..=)

2 comments:

  1. xpe kim...lme2 nnt ko lps nye...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...